Ovocné rezy s jogurtovou šľahačkou

Ovocné rezy s jogurtovou šľahačkou

Pred nami sú voľné dni a je isté, že mnohí z vás si radi pomaškrtia po dobrom víkendovom  obede. Takým kalorickým múčnikom, po ktorom nám príde vhod vychádzka v prírode, sú aj ovocné rezy s jogurtovou šľahačkou. S odborníčkou na stravovanie Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou už zapíname rúru a pripravujeme cesto.   

Ovocné rezy s jogurtovou šľahačkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na  Ovocné rezy s jogurtovou šľahačkou potrebujeme: 

280 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 2-3 polievkové lyžice marhuľového džemu, 100 g rastlinného tuku, 100 g mletých orechov, 1 polievkovú lyžicu kakaa, 0,2 dl mlieka, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 150 g marhuľového džemu na potretie

Jogurtová šľahačka: 0,5 l šľahačkovej smotany, 2 tégliky  bieleho smotanového jogurtu, 60 g práškového cukru, 3 čajové lyžičky želatíny, čerstvé alebo zavárané jahody alebo čučoriedky, či iné ovocie na ozdobu

V mise zmiešame polohrubú múku, kakao a sódu bikarbónu. Práškový  cukor vymiešame s rastlinným tukom do ktorého postupne zašľaháme vajcia. K vyšľahanej mase pridáme džem, múku a mlieko. Všetko dobre premiešame.. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie nalejeme cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme a dáme do vopred vyhriatej rúry piecť. Pečieme pri teplote 180°C , 20-25 minút. Po vychladnutí celý plát potrieme džemom, potom pokrájame na pravidelné rezy asi 5x5 cm, každý rez bohato ozdobíme jogurtovou šľahačkou a ovocím. Na zdobenie môžeme použiť aj cukrárske vrecko s ozdobným násadcom.
Jogurtová šľahačka: Želatínu dáme napučať ( na 1 čajovú lyžičku želatíny potrebujeme 2 polievkové lyžice vody) a rozpustíme ju v horúcom vodnom kúpeli,  n e v a r í m e !  Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom, vychladnutú želatínu (musí byť tekutá) premiešame s jogurtom a hneš aj so šľahačkou, kým začne želatína tuhnúť rezy ozdobíme ovocím ale aj podľa vlastnej predstavy.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame