Pohánka so špenátom a červenou šošovicou

Pohánka so špenátom a červenou šošovicou

Dnes siahneme po tradičnej plodine Slovenska, aj keď trochu zabudnutej. Je však zdravá, bezlepková a  má vysoký obsah rutínu, ktorý  zabezpečuje pružnosť ciev. Čistí krv a podporuje funkciu obličiek. Okrem toho reguluje zrážanlivosť krvi, znižuje cholesterol a celkovo posilňuje imunitný systém. Hana Michalčíková sa aj dnes spýtala na recept propagátorky zdravej výživy  Henriety Peškovičovej- Kundrátovej.

Pohánka so špenátom a červenou šošovicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pohánku na špenáte s červenou šošovicou si pripravíme nasledovne: potrebujeme- pohánku, špenát- čerstvý alebo mrazený, šalotku, olej, červenú šošovicu, vývar, mrkvu a na ochutenie soľ, kurkumu, červenú papriku, kápiu, príp. cuketu. Pohánku prepláchneme a pred prípravou namočíme do vody. Na olivovom oleji speníme pokrájanú šalotku, pridáme scedenú pohánku, podlejeme troškou vývaru a vložíme posekaný mrazený špenát. Ak máme čerstvý, podusíme ho a rozmixujeme. Pridáme červenú šošovicu, ktorú predtým trochu povaríme. Ochutíme nastrúhanou alebo na drobno  nakrájanou mrkvou. Podlejeme a varíme dovtedy, kým pohánka nie je mäkká. Dochutíme soľou, červenou paprikou, kurkumou, kápiou alebo cuketou. Ak nám  jedlo zvýši, pridáme vajíčko a upečieme ako fašírku.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame