Syrová roláda

Syrová roláda

Dnešný recept je vhodný najmä na Veľkonočný pondelok. Môžete ním pohostiť kúpačov, či priateľov. Samozrejme, hodí sa aj inokedy. Ivete Pospíšilovej ho nadiktovali diétna sestra kúpeľov v Nimnici Monika Hirešová a šéfkuchárka Mária Pechová. 

Syrová roláda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 40% tučný eidam, tavený syr, maslo, šunku, kyslé uhorky, kápiu alebo farebnú kápiovú papriku.
Roládu si môžeme pripraviť troma spôsobmi:
1/ Syr nastrúhame a na opačnú stranu plechu ho dáme na alobale zohriať do rúry. Keď sa už rozteká, naplníme ho. Dáme dole z alobalu a rolujeme.
2/ Syr budeme variť. 30 dekagramov syra dáme do mikroténového vrecúška a dáme variť do vriacej vody. Uvarený je vtedy, keď v strede vrecúška dokážeme vytvoriť jamku. Vyberieme ho na dosku, rozvaľkáme, naplníme a zrolujeme do rolády.
3/ Plátky syra uložíme na opačnú stranu plechu. Necháme ich roztopiť a ďalej postupujeme ako v prvom variante.
Príprava plnky: maslo vyberieme z chladničky skôr, aby zmäklo. Tavený syr s ním vyšľaháme. Na tenké pásiky nakrájame šunku, nadrobno nasekáme kyslé uhorky, precedíme cez sitko a pridáme aj so šunkou do syrovej hmoty. Rovnako nakrájame a  pridáme aj kápiu alebo farebnú kápiovú papriku. Roládu môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou alebo pažitkou.


Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame