Zapekaná treska

Zapekaná treska

Čo hovorí v prospech dnešného receptu v našom Kulináriu? Jednoduchosť, rýchla príprava, dostupnosť a výživnosť. Základnou surovinou pri jeho príprave je totiž rybie mäso. Konkrétne treska, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie morské ryby, má nízku kalarickú hodnotu a je bohatá na vzácne omega-3 mastné kyseliny. A bohatá je tiež na serotonín, látku, ktorá vytvára hormón šťastia. Recept aj dnes pre vás pripravila foodblogerka Jana Malaga, s ktorou nahrávala Hana Michalčíková. 

Zapekaná treska Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Odhlásenie: Zopakujem, že na Zapekanú lahodnú tresku potrebujeme: 1/2 kg tmavej tresky, 250 ml šľahačky, 1/2 hrnčeka nastrúhaného parmezánu, polovicu nakrájanej cibule, dve polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate, dve polievkové lyžice citrónovej šťavy, dve polievkové lyžice masla a soľ. Postup: Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Filety tresky umyjeme, osolíme a dáme do maslom  vymasteného pekáča na pečenie. Rybu pred prípravou nemusíme rozmrazovať, pri zapekaní  v rúre sa pekne prepečie. Pripravíme si smotanu, ktorú zmiešame s parmezánom, nakrájanou cibuľou, petržlenovou vňaťou a citrónovou šťavou a rybu v pekáči touto omáčkou polejeme. Pečieme 20 až 30 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleným šalátom.


Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame