Chilli con carne

Chilli con carne

Mexická kuchyňa je pomerne exotická a pikatná. Vznikla premiešaním aztéckych, mayských a španielskych kulinárskych tradícií. Každá z oblastí Mexika má prakticky svoju vlastnú kuchyňu, avšak všade sú základom jedálnička  fazule a chilli papričky. Nebudú chýbať ani v dnešnom recepte. Pripravila ho pre  vás foodblogerka Jana Malaga, s ktorou nahrávala Hana Michalčíková.

Chilli con carne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 1 veľkú cibuľu, strúčik cesnaku, 3 polievkové lyžice oleja, soľ, korenie, asi 700 g kvalitného mletého mäsa, 1/2 lyžičky mletého chilli, 1 konzervu lúpaných paradajok , alebo pyré v skle, prípadne čerstvé paradajky, dve konzervy červenej fazule / príp. uvaríme dopredu suchú červenú fazuľu/ a pri podávaní  dve chilli papričky, tvrdý syr a smotanu.
Postup je nasledovný: Najprv si dáme do väčšej panvice nakrájanú cibuľu a cesnak, speníme ich na tuku a pridáme mäso. Okoreníme, osolíme a chvíľu opražíme. Zalejeme paradajkami a pridáme chilli. Necháme variť asi jednu hodinu, aby prešli všetky chute do mäsa. Varíme prikryté a ak treba podlievame vodou. Keď je mäso mäkké, pridáme červenú fazuľu, povaríme ešte 5 minút a dochutíme. Na tanieri ozdobíme chilli papričkami, nastrúhaným tvrdým syrom a smotanou.
 

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame