Celozrnný jablčník

Celozrnný jablčník

Jablká a gaštany sú dostupné v obchodnej sieti po celý rok. A navyše obľúbené u ľudí v každej vekovej kategórii. Možno aj preto recepty z nich patria medzi kuchárkami k najžiadanejším a najpoužívanejším. Ak sa k tomu pridá nenáročná príprava, ktorú zvládne aj začiatočník, nič nebráni, aby si aj tento recept   našiel svoje stále miesto medzi pochúťkami. Pripravila ho aj dnes pre  vás foodblogerka Jana Malaga, s ktorou nahrávala Hana Michalčíková. A aký má názov?  

Celozrnný jablčník Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujem, že na sypaný strúhaný celozrnný jablčník s gaštanovým pyré budeme potrebovať: 115 g celozrnnej špaldovej múky, 60g práškového cukru, 1 prášok do pečiva s vínnym kameňom a 40 g jemných ovsených vločiek. Ďalej 3 jablká, 125 g gaštanového pyré, 150ml mlieka, 80 g masla a 250ml smotany na šľahanie.
Postup: Najprv si v mise zmiešame sypké suroviny, múku, cukor, prášok do pečiva , trochu soli a vločky. Plech si vystelieme papierom na pečenie, na dno nasypeme  jednu tretinu sypkej zmesi a na to nastrúhame tri veľké jablká. Potom posypeme druhou vrstvou zmesi a na to nastrúhame tiež nahrubo gaštanové pyré. Navrch dáme poslednú tretinu zmesi a celý koláč polejeme mliekom. Potom na to nastrúhame vychladnuté maslo. Koláč dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri  180 stupňoch asi 30-35 minút. Šľahačku vyšľaháme, dáme navrch koláča a môžeme ešte pofŕkať čokoládou.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame