Celozrnné ravioli

Celozrnné ravioli

Recept na domáce cestoviny bol kedysi v každej jednej domácnosti. Pravidelne aj niekoľkokrát do týždňa sa z neho pripravovali chutné jedlá na sladko aj na slano. A hoci dnes siahneme radšej po kupovaných, hotových, ten kto raz okúsi, aj druhýkrát sa vráti k domácim. Urobila tak aj foodblogerka Jana Malaga, s ktorou tento týždeň varíme. Hana Michalčíková sa jej najskôr opýtala, čo sa naučíme pripraviť dnes? 

Celozrnné ravioli Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujem, čo potrebujeme na Celozrnné ravioli s ricottou a špenátom, podľa receptu foodblogerky Jany Malaga.
Na cesto: 400g celozrnnej pšeničnej múky, alebo špaldovej, 3 celé vajíčka, 1 bielok, 2 polievkové lyžice oleja a asi 30-50 ml vody.
Na plnku: 1 balíček ricotty-250g,  250g čerstvého špenátu, 1 žĺtok, 1 čajová lyžička soli a biele korenie.
Postup: Do misy si dáme múku, do prostriedku vklepneme vajíčka a vidličkou ich spracujeme, pridáme ostatné suroviny a cesto spracujeme rukami, A je husté, pridáme vodu. Cesto dáme na pomúčenú dosku a rovnomerne ho vyvaľkáme na hrúbku 2-3 milimetre. Plnku si pripravíme tak, že najprv špenát na troche tuku opražíme, vyžmýkame, dáme ho na dosku , pokrájame nožom na väčšie kúsky a zmiešame s ricottou, soľou a korením. Rozvaľkané cesto si pokrájame na pruhy , do ktorých v rozostupoch dáme ricottovú plnku, potrieme okolie žĺtkom a prikryjeme ďalším pruhom cesta . Okolo plnky dobre popritláčame a pokrájame na štvorce. Dáme variť do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú navrch, tak sú hotové.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame