Roastbeef

Roastbeef

Hovädzie mäso je biologicky veľmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálnych aminokyselín, železa a vitamínu B2. Z hľadiska obsahu tuku patrí medzi zdravšie, pretože ho obsahuje okolo 20 % a jeho konzumácia sa odporúča ľuďom trpiacim anémiou. Dnes pripravíme  s Renatom   Magatom roastbeef. V kuchyni ho navštívila Beáta Repíková.  

Roastbeef Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takže na Roastbeef budeme potrebovať: 1 - 1,5 kg nízkej roštenky, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, lyžičku tymiánu, lyžicu kukuričnej múky, 1 dl červeného vína, soľ.
Na marinádu: 4 lyžice oleja, 1/2 lyžičky pamajoránu, 1 nadrobno nakrájanú cibuľu, 1 lyžicu nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, 1 dl červeného vína, pár kvapiek vínneho octu.
 
Postup: mäso prešpikujeme plátkami cesnaku, posypeme mletým čiernym korením, tymiánom a uložíme do misky. Zmiešame všetky potrebné ingrediencie na marinádu, polejeme ňou mäso a prikryté marinujeme v chladničke do druhého dňa. Raz za čas mäso v miske obrátime. Na druhý deň ho vyberieme, zohrejeme na izbovú teplotu a preložíme na pekáč. Marinádu si odložíme. Mäso osolíme a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 20-30 minút. Mäso potom polejeme odloženou marinádou a pečieme ďalšiu pol hodinku. Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Teraz si pripravíme omáčku. Zmiešame kukuričnú múčku s vínom a troškou vody. Zmes vylejeme do pekáča k výpeku a za stáleho miešania necháme zovrieť. Omáčku pretrieme cez sitko a polievame ňou natenko nakrájané plátky roastbeefu.

Zajtra si pripravíme patizónové krokety.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame