Čerešňová omáčka

Čerešňová omáčka

Tento týždeň vám ponúkneme staré recepty z Kmeťova. Gurmánske lahôdky z tejto obce v okrese Nové Zámky navarí miestna gazdinka – Milka Dobrotinová. Rozprával sa s ňou Miroslav Würfl. 

Čerešňová omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

SUROVINY: 
čerešne – čerstvé alebo zavárané
celú škoricu
klinčeky
kúsok masla
mlieko
hladkú múku
soľ
cukor
a šľahačkovú smotanu 

POSTUP: 
Najskôr si dáme do vody variť čerešne spolu s kúskami celej škorice aj s klinčekmi. V druhom kastróliku si spravíme bledú zásmažku s múkou a s maslom. Zásmažku zalejeme mliekom – a túto zmes vlejeme k čerešniam. Ešte prilejeme toľko mlieka, koľko chceme omáčky. Všetko spolu pomiešame, chvíľu povaríme - a čerešňová omáčka je hotová.  Na zjemnenie chuti môžeme do nej pridať aj šľahačkovú smotanu. Podávame s čerstvým chlebíkom... 
 
Zajtra si pripravíme kmeťovské pupáčky.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame