Večerníky

Večerníky

Voňavé rožky patria v našich končinách k tradičnej pochúťke na raňajky. Na obed by sme si mohli vyberať z rôznych slovenských špecialít. A na večer? Možno práve vám, ktorí si radi dáte aj v takomto čase niečo sladké , uspokojíme chúťky  receptom , ktorý má večer už v samotnom názve. Pre Hanu Michalčíkovú ho z knihy Dolné Záhorie, ktorá obsahuje recepty starých mám, vybrala Mária Knotková. 

Večerníky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Večerníky budeme potrebovať: 10 vajec a 75 dg kryštálového cukru. Vajcia s cukrom nad parou vyšľaháme, pridáme 75 dg hladkej múky, do ktorej sme zamiešali 1 prášok do pečiva.
Postupujeme nasledovne: Cukrárske vrecko naplníme cestom a striekame z neho rôzne tvary na vymastený a múkou vysypaný plech. V mierne teplej rúre sušíme. Je dobré pred pečením posypať ich anízom.

 

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame