Medzinárodný festival paličkovanej čipky

Medzinárodný festival paličkovanej čipky

Medzinárodný festival paličkovanej čipky je jedinečným podujatím, ktoré sa pravidelne konalo v Krakovanoch. Tohto roku sa výnimočne presunie do Rakovíc. Práce čipkárov z desiatich krajín Európy si  tento víkend, teda 11. a 12. teho mája,  môžete  pozrieť v priestoroch tamojšej  Strednej odbornej školy. Festival  je venovaný  liptovskej čipke, ktorú môžete obdivovať  aj v múzeu v Krakovanoch. Viera Horáková sa zhovárala s Oľgou Valovou, ktorá sa paličkovaniu venuje po celý život.  

Medzinárodný festival paličkovanej čipky - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pred chvíľou sme vám predstavili  majsterku paličkovanej čipky Oľgu Valovú z Krakovian, ktorá nebude  chýbať na Medzinárodnom festivale paličkovanej čipky, ktorý bude tento víkend v Strednej odbornej škole v Rakoviciach. Na tomto veľkolepom podujatí sa po prvýkrát nezúčastní Vladimír Glasnák.  Ako sa dozvedela Viera Horáková, paličky nielen vyrábal, ale ich aj zbieral. Mal z nich najväčšiu zbierku v Európe. 

Medzinárodný festival paličkovanej čipky - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak nemáte program na tento víkend, nenechajte si ujsť Medzinárodný festival paličkovanej čipky, ktorý bude v Strednej odbornej škole v Rakoviciach.

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame