Ako prežívate koniec fašiangov?

Ako prežívate koniec fašiangov?

Dnešným dňom sa končí fašiangové obdobie. Tohto roku bolo o čosi kratšie, ale hádam ste si čas zábavy a hojnosti jedla užili aspoň tak ako mladí fašiangovníci v dedinách pri Novom Meste nad Váhom. Michal Herceg sa porozprával s Matejom a Barbarou Petrgálovcami.

Fašiangy I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Koniec zábavy, prichádza pôst. Dnes sa lúčime s fašiangami. Michal Herceg nedávno navštívil dedinu Lovce pri Zlatých Moravciach.

Fašiangy II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Niečo sa končí, niečo začína. Dnes sa lúčime s bujarými fašiangovými dňami. Ak ste sa dosť vytancovali, môžete byť spokojní a ak nie, aspoň sa vám nestal žiadny plesový karambol. Nielen o fašiangových faux-pas sa s bratislavskou turistickou sprievodkyňou Ľubomírou Černákovou porozprával Michal Herceg.

Fašiangy III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zajtra tu máme popolcovú stredu, no dnes to ešte môžeme, ako sa hovorí, roztočiť. S akou časťou roka sa to vlastne lúčime? Pôvod slova fašiangy ozrejmil Michalovi Hercegovi etnológ Daniel Luther.

Fašiangy IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak vidíte. Niekde sa pochovávaná basa volá Etela, inde Róza, hlavne aby bolo veselo. Tak teda pekný a príjemný posledný fašiangový deň.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame