Prečo naše poľnohospodárstvo zaostáva?

Prečo naše poľnohospodárstvo zaostáva?

V odbornej tlači z agrorezortu nie sú výnimkou ani takéto inzeráty: „Poľnohospodárske družstvo tam a tam rozpredá celé stádo dojníc." Ak sa zvieratá predajú do iného podobného podniku, to je ešte ten lepší prípad. No nedávno pri likvidácii živočíšnej výroby v takomto jednom družstve išlo celé stádo na bitúnok vrátane vysokoteľných jalovíc. A tam už hranice ekonomiky presahujú aj hranice etiky. Aj keď ide o zvieratá. Problém je však hlavne v systéme slovenského poľnohospodárstva v kontexte toho európskeho. Viac nám povie Martin Jurčo.

Prečo naše poľnohospodárstvo zaostáva? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Už sme hovorili, že slovenské poľnohospodárstvo prežíva krízu. Dôvod treba hľadať aj v nastavení finančných tokov. V takmer všetkých krajinách Európskej únie poberajú poľnohospodári ešte ďalšie dotácie, no naši produkujú so stratou. Napriek tomu existujú recepty, ako by sa dalo napriek všetkým negatívam prežiť. Pokračuje Martin Jurčo.

Prečo naše poľnohospodárstvo zaostáva? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ekologická produkcia nie je jedinou možnosťou, ako byť úspešní. Niektoré firmy zhodnocujú produkciu aj predajom prostredníctvom vlastných predajní.

Autor: Martin Jurčo Ilust. foto: geralt

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame