Ako rozpoznať falošné bankovky?

Ako rozpoznať falošné bankovky?

Viete, že na Slovensku koluje štyri- až päťtisíc kusov falošných eurových bankoviek? A že v celej eurozóne sa ich mesačne zadrží približne tridsaťpäť- až štyridsaťpäťtisíc? Keďže z jednej nominálnej hodnoty je len pre Slovensko vytlačených niekoľko desiatok miliónov kusov, táto štatistika nie je najhoršia. Napriek tomu by sme pri nakupovaní mali byť obozretní a zvlášť v tomto predvianočnom období by sme mali bankovky viac kontrolovať. Ako rozpoznať pravosť peňazí, na to sa Marcela Jedináková opýtala experta na overovanie pravosti peňazí z Národnej Banky Slovenska Gabriela Šlosera.

Ako rozpoznať falošné bankovky? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


S roztrhnutou, popísanou či inak poškodenou bankovkou sme sa pravdepodobne stretli asi všetci. Pravú bankovku spoznáte napríklad aj podľa toho, že keď ju omylom operiete, v práčke sa nerozpadne. Viac povedal Marcele Jedinákovej expert na overovanie pravosti peňazí z Národnej Banky Slovenska Gabriel Šloser.

Ako rozpoznať falošné bankovky? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Radšej však žiadnu falošnú bankovku nezískať, možno aj vďaka tomu, že budeme pri ich preberaní počas predvianočných nákupov viac ako obozretní.

Autorka: Marcela Jedináková Ilust. foto: moritz320

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame