Brokolicová polievka a mrkvová halva

Brokolicová polievka a mrkvová halva

Opäť sa vrátime k bezlepkovej diéte. Dnes si Iveta Pospíšilová k mikrofónu pozvala piešťanského kuchára Daniela Búryho, ktorého sme počuli už aj v pondelok a utorok. V reštaurácii, kde varí, sa denne pripravuje polievka, dve hlavné jedlá, dve prílohy, šalát a dezert. Dnes si s ním pripravíme krémovú brokolicovú polievku a mrkvovú halvu.

Brokolicová polievka a mrkvová halva Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujme si recept na krémovú brokolicovú polievku. Potrebujeme brokolicu, stonku zo zeleru, kyslú alebo kokosovú smotanu, soľ, čierne korenie, čerstvú mätu, muškátový orech, citrónovú kôru.

Postup: Očistíme si brokolicu. Zeler pokrájame na malé kolieska. Po uvarení tejto zeleniny ju ponorným mixérom rozmixujeme, pridáme smotanu, trochu čierneho korenia. Trochu povaríme, nakoniec ozdobíme mätou. Podľa potreby dosolíme a pridáme muškátový orech s citrónovou kôrou.

Mrkvová halva

Potrebujeme: kilogram mrkvy, 150 gramov mlieka, 300 gramov cukru, mandle, hrozienka, mletý kardamóm. Hrozienka namočíme na 15 minút pred použitím v teplej vode, aby zmäkli.

Postup: Umytú a očistenú mrkvu nastrúhame. V hrnci rozpustíme maslo, mrkvu doň nasypeme a varíme 10 až 15 minút. Na začiatku treba častejšie miešať, aby sa zmes nepripálila a aby sa odparilo čo najviac vody. Pridáme mlieko, mandle, kardamóm a hrozienka. Keď hmota začne hustnúť, odstavíme ju zo sporáka a necháme vychladnúť.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: ImageParty

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame