Plnené hubové rožky

Plnené hubové rožky

Z húb si môžeme pripraviť množstvo chutných jedál, ktoré budú súčasťou obeda či večere. S Annou Bronišovou, ktorú navštívila Viera Horáková, vám teraz ponúkneme recept, ktorý si môžete pripraviť na olovrant.

Plnené hubové rožky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu plnených hubových rožkov potrebujeme 6 rožkov, 5 decilitrov smotany, 3 žĺtky. Plnku si pripravíme z pol kilogramu húb, 100 gramov masla, soli, korenia, petržlenovej vňate.

Postup: Rožky prerežeme po dĺžke a vnútro lyžicou vydlabeme. Vybranú časť potrháme na malé kúsky a odložíme. Z húb odparíme vodu, pridáme potrhané rožky, smotanu a žĺtky. Vymiešanú zmes rozotrieme na rožky a zapekáme 10 až 15 minút. Dobrú chuť.

Autorka: Viera Horáková Ilust. foto: Snufkin

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame