Fašiangová škvarenica

Fašiangová škvarenica

Kulinárium tohto týždňa, ktoré Iveta Pospíšilová pripravovala na Gazdovskom dvore v Turej Lúke na Myjave, dnes zakončíme veľmi jednoduchým jedlom. Obsah však môže prekvapiť, pretože základné suroviny nie sú pevne dané. Viac povedali gazdiné tohto múzea tradičnej kultúry Elena Živicová a Anka Michalcová.

Fašiangová škvarenica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nemusíme ísť hneď do fašiangového sprievodu, aby sme si pripravili typickú Fašiangovú škvarenicu. Zopakujme si recept.

Potrebujeme:

Vajcia, klobásu, slaninu, cibuľku, soľ, bravčovú masť. Ďalšie suroviny môžeme doplniť podľa chuti alebo toho, čo práve máme v chladničke.

Postup:

Na panvici si v bravčovej masti vyškvaríme  slaninu.  V tomto trochu  opražíme klobásu a potom rozbijeme vajcia. Nakrájame cibuľku, posolíme, premiešame a na cibuľke necháme dusiť až do zhustnutia klasickej praženice. Podávame s chlebom.

Od pondelka už budeme s Tatianou Šuškovou variť a piecť s kváskom.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Markuss Piske

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame