Kulinárium tohto týždňa, ktoré Iveta Pospíšilová pripravovala na Gazdovskom dvore v Turej Lúke na Myjave, dnes zakončíme veľmi jednoduchým jedlom. Obsah však môže prekvapiť, pretože základné suroviny nie sú pevne dané. Viac povedali gazdiné tohto múzea tradičnej kultúry Elena Živicová a Anka Michalcová.
Fašiangová škvarenica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Nemusíme ísť hneď do fašiangového sprievodu, aby sme si pripravili typickú Fašiangovú škvarenicu. Zopakujme si recept.
Potrebujeme:
Vajcia, klobásu, slaninu, cibuľku, soľ, bravčovú masť. Ďalšie suroviny môžeme doplniť podľa chuti alebo toho, čo práve máme v chladničke.
Postup:
Na panvici si v bravčovej masti vyškvaríme slaninu. V tomto trochu opražíme klobásu a potom rozbijeme vajcia. Nakrájame cibuľku, posolíme, premiešame a na cibuľke necháme dusiť až do zhustnutia klasickej praženice. Podávame s chlebom.
Od pondelka už budeme s Tatianou Šuškovou variť a piecť s kváskom.