Moravsko-slovenský rozhlasový špeciál zo Skalice

Moravsko-slovenský rozhlasový špeciál zo Skalice

30. apríla medzi 09:00 - 12:00 budú Česi a Slováci opäť spolu. Spoločným vysielaním Českého a Slovenského rozhlasu z miesta, ktoré spája obidve krajiny si pripomenieme, okrem iného, aj 20. výročie vstupu do Európskej únie.

V utorok si v budove Spolkového domu v Skalici, ktorý navrhol architekt Dušan Samuel Jurkovič, za mikrofóny sadnú Martin Jurčo a Jarka Vykoupilová, ktorí vás už v októbri 2023 spoločne sprevádzali unikátnym vysielaním k výročiu vzniku Československa. Tešiť sa môžete aj na tú najlepšiu česko-slovenskú hudbu, ktorá doplní množstvo zaujímavých rozhovorov.

Dozviete sa, ako sa zmenilo mesto Skalica po vstupe do EÚ. Etnomuzikológ Peter Michalovič prezradí, prečo učitelia hudby z Moravy prichádzajú do Skalice. Privítame Evu Blahovú, ktorá riadila brnenskú operu a teraz žije v Skalici. Osudy Dušana Sama Jurkoviča priblíži Viera Drahošová, riaditeľka jeho múzea. A pripravená je aj špeciálna lahôdka – spomienky herečky Božidary Turzonovovej, ktorá prezradí zákulisie svojich natáčaní s rodákom z Ivančíc.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame