Festival múzeí

Festival múzeí

Ak ste z dediny, isto aj u vás už vzniklo nejaké múzeum, alebo aspoň izba ľudových tradícií. Ak z mesta, isto máte svoje mestské múzeum. Aj medzi predmetmi z dedinských múzeí sa nájde nejaký skutočný skvost. Tie hlavné sú však uložené v Slovenskom národnom múzeu alebo v špecializovaných múzeách, ktorých je našťastie na Slovensku neúrekom. Len v Bratislave ich nájdeme viac ako dve desiatky. Časť z tých slovenských múzeí sme videli aj na Festivale múzeí na Slovensku. Viac o ňom povedal Martinovi Jurčovi podpredsedu Zväzu múzeí na Slovensku Daniela Hupka.  

Festival múzeí - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kým v minulosti boli múzeá skôr okrajovou záležitosťou, postupne sa o svoju históriu začína zaujímať aj čoraz viac mladých ľudí. Napríklad aj preto, že zaujímavosť z konkrétneho múzea im dorazí na ich mobilný telefón. Aj to je jedna z možností, ako múzea oslovujú svojich budúcich návštevníkov. Aj to odznelo na veľkom stretnutí múzejníkov s názvom Festival múzeí. Martin Jurčo sa pristavil pri stánku Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi a oslovil riaditeľku Ivetu Géciovú.

Festival múzeí - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešné múzeá ponúkajú aj rôzne rarity, preto sa oplatí aj vám – pozrieť sa, čo to vaše múzeum v obci či v meste ponúka. Určite vás múzejníci prekvapia.

Galéria

múzeum Ľ. Štúra Modra 2.JPG múzeum Ľ. Štúra Modra 1.JPG
Autor a foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame