Zomrel Štefan Janák

Zomrel Štefan Janák

Štefan Janák
* 25. jún 1949 Komárno
† 26.august 2017 Bratislava

Štefan Janák sa dostal k mikrofónu náhodne, ešte počas študentských čias v šesťdesiatych rokoch. Bol členom hudobnej skupiny, o ktorej nahral amatérsku reportáž na magnetofón. Sused, ktorý pracoval v bratislavskom rozhlase mu odporučil, aby urobil externe pre vtedajšie západoslovenské vysielanie nahrávku na aktuálnu tému. Podarilo sa mu nahrať úspešnú reportáž z výstavby piliera s kaviarňou Mosta SNP v Bratislave.

Do zamestnania v Československom rozhlase - štúdio Bratislava nastúpil 1. marca 1970. O rok neskôr v roku 1971 začal moderovať reláciu Dobré ráno na stanici Bratislava. Jeho učiteľmi boli skúsení rozhlasoví redaktor Milan Mlsna a Vladimír Nosáľ, ktorí mu povolili najskôr čítať iba presný čas. V relácii Dobré ráno vítal naživo hostí v štúdiu pri mikrofóne a spájal sa aj s regionálnymi spravodajcami, ktorí sa hlásili s príspevkami o aktuálnom dianí na celom Slovensku.

Moderoval pravidelne aj večernú rozhlasovú reláciu Nočná pyramída, v ktorej odpovedali na otázky poslucháčov významné osobnosti. Medzi nimi napríklad spevák Karel Gott, výtvarník a karikaturista Milan Stano, či herec SND Jozef Vajda a ďalší.

Od roku 2000 až do odchodu do dôchodku sa venoval regionálnemu vysielaniu na okruhu Rádio Regina. Moderoval Rádiobudík a nakrúcal mnohé rozhlasové reportáže najmä zo Záhoria a z južného Slovenska. Dvakrát získal ocenenie Krištáľový mikrofón.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame