Čo vy na to? Aké sú dnešné deti

Čo vy na to? Aké sú dnešné deti

Zmenili sa dnešné  deti, alebo sa to tak javí iba nám, starším generáciám? Možno je to len zmena podmienok, v ktorých vyrastajú, my sme zostarli a preto to tak vnímame? Skúsme sa opýtať, rodičov, odborníkov a možno aj detí samotných. Ľudovít Jakubove na úvod oslovil psychologičku Lýdiu Žákovú. 

Lýdia Žáková, psychologička Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme sa  o dnešných deťoch rozprávali s pani psychologičkou. Okrem  v celku  prirodzenej, často až  prehnanej naviazanosti na technológie nám pomenovala aj rýchlosť, dravosť, agresivitu a ďalšie nároky súčasného sveta , ktoré musia deti znášať. Ľudovít Jakubove tentoraz oslovil športového  manažéra, bývalého novinára a  štvornásobného otca Jozefa Korbela.

Jozef Korbel Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Deti kedysi a dnes, alebo my a naše deti: Boli sme iní, alebo len v inom svetle a v novom prostredí vidíme naše ratolesti? O rozdieloch hovorila psychologička, štvornásobný otec zo športového prostredia a dnes  sa Ľudovít Jakubove rozpráva s trojnásobným otcom z prostredia kultúry. Režisér  Martin Čičvák pochádza z východu, zamestnaný je v Prahe a tvorí aj v Bratislave.

Martin Čičvák Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Generačná zmena je nevyhnutná úplne všade, aké sú však dnešné deti? Dnes sa Ľudovít Jakubove vybral na miesto prvej socializácie detí, do jednej zo škôlok. Slovo dostane riaditeľka  Materskej školy na Cabanovej ulici v Bratislave, Žanet Ivanová, ktorej každoročne prechádzajú rukami nové a nové detičky.

Žanet Ivanová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú dnes deti iné, ako sme boli my, alebo sa to tak javí iba nám, starším generáciám? Hovorili sme o tom s odborníkmi, ktorí s deťmi pracujú. Na dnes, aby to nebolo "o nás, bez nás", si Ľudovít Jakubove nechal práve,  dnešné deti. Prvá bude hovoriť hrdá školáčka Eliška.

Deti Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autor: Ľudovít Jakubove; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame