Životný štýl: Maliarka

Životný štýl: Maliarka

Pražská jar a následné udalosti  sa stali osudom mladej učiteľke  výtvarnej výchovy a ruštiny Viole Kosnáčovej. Tá z Handlovej vycestovala za svojou láskou do Francúzka. Zanechala svojich blízkych  i priateľov a odišla za svojim snom. Dnes je po manželovi Viola Montenot. Skromná a talentovana maliarka a sochárka , ktorá vystavuje v mnohých krajinách sveta, no doma takmer neznáma. Ani pri návšteve Handlovej nezaváhala a bola účastníčkou maliarskeho sympózia. Tam ju pri maliarskej palete  objavil kolega Marián Ondáš.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spoznávať teraz budeme ďalšie  osudy slovenskej výtvarníčky Violy Montenot, ktorá pred 47 rokmi odišla z Handlovej do Burgundska. Svoje obrazy, koláže a umelecké atrtefakty z prírodných materiálov vystavuje v šiestich krajinách starého kontinentu i v ďalekej  Polynézii, kde sa spolu s manželom venovala na pomoc odkázaným deťom. Pokračuje Marián Ondáš.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nazreli sme do životných osudov maliarky a sochárky Handlovčanky  Violy  Montenot, ktorá už 47 rokov žije a tvorí vo Francúzku. Slovensko jej diela len spoznáva, stretol sa s ňou Marián Ondáš.

Autor: Marián Ondáš; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame