Životný štýl: Ján Aichenberger žije záhradou a maľbou

Životný štýl: Ján Aichenberger žije záhradou a maľbou

Už pri prvom stretnutí s Jánom Aichenbergerom z Klátovej Novej Vsi pri Partizánskom zišli Hane Michalčíkovej na um slová Marka Twaina: „Umenie starnúť spočíva v tom, urobiť z konca nášho života obdobie šťastia.“ Ján Aichenberger by ešte mohol dodať ako na to. Tešiť sa z každého dňa, ktorý zaplníte prácou a v tých voľných, oddychových, aspoň na ňu myslieť. Jeho obrovskú záhradu lemujú desiatky ovocných stromov, v skleníkoch pestuje citróny, papáju, kaktusy a kvety všetkých farieb a druhov. Navštívila ho práve Hana Michalčíková.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

V Klátovej Novej Vsi v okrese Partizánske budeme aj ďalej pokračovať návštevou v dome Jána Aichenbergera, ktorý okrem toho, že stíha obhospodarovať veľkú záhradu, pestovať exotické druhy ovocia, zeleniny  a kvety, má ešte jednu záľubu- výtvarné umenie. Na stenách visia jeho vlastné diela a tiež hodnotná zbierka obrazov severskej umelkyne. Viac než dve desiatky rokov prežitých v Škandinávii mu takto denne pripomínajú obrazy. Aj o nich sa s Jánom Aichenbergerom rozprávala Hana Michalčíková.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Osobitý životný štýl Jána Aichenbergera z Klátovej Novej Vsi je obdivuhodný. Dokáže v človeku udržať radosť zo života, z práce aj umenia.



Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame