Tanečný klub Danube

Tanečný klub Danube

So žiadnym postihom sa nedá vyrovnať, ale dá sa s ním žiť. Povedali by vám ľudia zdravotne znevýhodnení. Nestoja  o ľútosť, veď mnohých by sme mohli obdivovať. Viacerí reprezentovali  Slovensko na abilimpiádach, súťažiach zručnosti ľudí zdravotne znevýhodnených, ale aj na nedávnej paralympiáde v Kórei. Niektorí sa s postihom narodili, iní  boli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Príbehy niektorých z nich vám v nasledujúcich minútach rozpovie Viera Horáková.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Žijú medzi nami. Ľudia zdravotne znevýhodnení. Niektorým nohy nahrádza vozíček, inému oči verný psík, sú aj takí, ktorí majú svojho asistenta. Radi sa smejú, radi pomáhajú a všeličo dokážu. Maľovať, obsluhovať v chránených dielňach, alebo tancovať v tanečnom klube Danube, ktorý má momentálne 80 tanečníkov. Spolu s Vierou Horákovou teraz pootvorme dvere tanečnej sály. Čaká nás tam tanečná majsterka a trénerka Elena Jágerská.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tanečný klub Danube v Bratislave oslávi 25 rokov od svojho založenia. V súčasnosti ho navštevuje 80 znevýhodnených tanečníkov, ktorí pracujú pod vedením tanečného majstra, trénera a zakladateľa klubu Andreja Mičuneka. Tanečnú sálu zdobia ocenenia, ktoré si vytancovali na svetových súťažiach. Viac povedal Viere Horákovej tanečný majster a tréner Andrej Mičunek. 

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Približujeme vám osudy ľudí zdravotne znevýhodnených. Bol medzi nimi víťaz svetového pohára v tanečnom športe na vozíčku, ale aj ľudia s mentálnym postihom, ktorí sa podľa svojich schopností dokázali začleniť medzi nás ostatných. Martin je 36 ročný muž s Dawnovým syndrómom. Napriek takmer detskému vzhľadu k nemu treba pristupovať ako k mladému mužovi. A nielen k nemu. Ako sa máme správať k takýmto ľuďom? Opýtala sa Viera Horáková jeho mami Ivety..

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: YouTube

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame