Kone ako inšpirácia na celý život

Kone ako inšpirácia na celý život

Ten kto vlastní, alebo ten kto kone miluje vie, že kôň nie je vec. Je to živá pulzujúca duša symbolizujúca voľnosť, krásu, pôvab a dokonalú štruktúru. Rýchlosťou sa mu nevyrovná žiadny človek, ale rozumom áno. Na Margitinom dvore neďaleko hradu Červený Kameň žijú manželia Schwartzovci, ktorí vlastnia 17 krásnych koní. Zastavil sa u nich na krátku návštevu aj Dalibor Uhlár. Majiteľky koní Janky Swartzovej sa pýtal na je životný štýl a vzťah ku koňom. Kedy tento vzťah začal. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Asi pred 6000 rokmi ľudia po prvý raz skrotili kone. Preto Dalibor Uhlár len nedávno navštívil manželov Schwartzovcov na Margitinom dvore, aby prekonal „malý strach“, ale aj rešpekt pred majestátnymi koňmi, ktorým sa chovom, ale aj zdravým prirodzeným zušľachťovaním profesionálne venuje aj majiteľka koní Janka Swartzová.  

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nie len v manželstve, ale aj v jazdectve ide o partnerstvo. Kôň vám požičia svoju silu, rýchlosť a eleganciu, ktoré bývajú neraz väčšie než tie vaše.  Na rodinnej farme – Margitinom dvore, neďaleko hradu Červený Kameň sme boli dnes ráno s Daliborom Uhlárom u manželov Janky a Emila Swartzovcov.

Autor: Dalibor Uhlár; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame