ZMOS a Úrad komisára pre deti pripravujú Akadémiu prevencie proti šikane

ZMOS a Úrad komisára pre deti pripravujú Akadémiu prevencie proti šikane

Heslo “Spojme sa pre deti” je pre komisára pre deti veľmi dôležité. V apríli spustili v Topoľčanoch pilotný celoslovenský projekt zameraný proti šikane na školách. Myšlienka zaujala aj ZMOS, ktorý chce tento projekt realizovať vo forme Akadémie prevencie šikanovania. Chcú ním eliminovať tento vážny problém na školách a skvalitniť pomoc pre deti. Minulý týždeň bol okrúhly stôl v Bratislave, kde sa stretlo 18 odborníkov, zástupcovia zo ZMOSu, z prokuratúry, zo združenia SK8, ale aj štátni tajomníci z viacerých ministerstiev. Mária Babinská oslovila Miroslava Schlesingera - odborného poradcu komisára pre deti.

ZMOS a Úrad komisára pre deti pripravujú Akadémiu prevencie proti šikane Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Akadémiu prevencie proti šikane by mali spustiť od septembra. Úrad komisára pre deti už teraz realizuje pilotné prednášky v mestách a obciach. V súčasnosti sú podporné tímy financované z európskych zdrojov, no budú potrebné financie aj z Plánu obnovy a odolnosti SR a Programu Slovensko.

Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame