Klub farmárov: Kvalita mäsa v slovenských obchodoch

Klub farmárov: Kvalita mäsa v slovenských obchodoch

Mäso sa na stoly mnohých z nás dostáva takmer denne. Aká je ale jeho kvalita? A odkiaľ pochádza? Aj to sú otázky, ktoré riešia mnohí spotrebitelia. Odborníci upozorňujú, že mnoho našich zvierat sa vyváža do zahraničia a späť sa vracia neraz až po spracovaní. Viac zisťovala Jana Obrancová.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenské mäso je kvalitné, bezpečné a podlieha prísnym kontrolám. Na naše taniere sa ale stále často dostáva aj mäso zo zahraničia. Odborníci problémy vidia aj v tom, že naša produkcia a najmä naše živé zvieratá, sa neustále vyvážajú do zahraničia. K nám sa vracajú až po spracovaní, prípadne ich na pultoch obchodov nahrádza zahraničná produkcia. Ako proti tomu bojovať?

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Odborníci ale dlhodobo hovoria o tom, že sa ako spotrebitelia nemáme riadiť len cenami a to platí aj pri mäse. Aj pri jeho kúpe treba sledovať, odkiaľ pochádza – a vraj najlepšie je ho kupovať priamo od farmárov.


Autor: Jana Obrancová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame