Ľadový zber sa v Topoľčiankach podaril pomerne skoro

Ľadový zber sa v Topoľčiankach podaril pomerne skoro

Výrazne sladká chuť a doslova medové tóny na jazyku. Ľadové víno patrí v rámci vín k špecialitám – nielen pre spôsob výroby, ale aj pre lahodnú chuť.  Na jeho dorobenie sú tiež potrebné špeciálne podmienky, ktoré vinári každoročne očakávajú. Tento rok sa ich dočkali. Viac zistila Jana Obrancová.

Ľadový zber sa v Topoľčiankach podaril pomerne skoro Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ľadové víno patrí k drahším produktom – keďže sa z hrozna odstráni voda, výslednej šťavy je menej ako pri klasickom víne. To sa podpisuje aj pod cenu toho ľadového. Či to stojí za to vie posúdiť len ten, kto ho ochutná.

Autorka: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame