Nová expozícia múzea Senec

Nová expozícia múzea Senec

Mestské múzeum V Senci patrí medzi najmladšie múzeá v regióne, pretože hoci myšlienka jeho založenia rezonovala už aj dávno v minulosti, slávnostné otvorenie tejto inštitúcie sa konalo len v roku 2010 v budove Tureckého domu – renesančnej kúrii stojacej na seneckom námestí.
Jeho priestory sa ale v roku 2018 znovu zatvorili, aby sa o štyri roky neskôr, teda v septembri 2022, otvorili novovytvorené podkrovné priestory a nová expozícia Mestského múzea.
Do dnes už múzea 21. storočia v Senci nás pozýva Tatiana Šušková.

Nová expozícia múzea Senec 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Múzeá už dávno nie sú vnímané len ako inštitúcie, kde zastal čas. Prispôsobujú sa novým trendom, lákajú návštevníkov novými formami podujatí a prezentácií a kultúrne a historické dedičstvo sprostredkujú verejnosti pomocou najnovších technológií. Platí to aj pre zrekonštruované múzeum v Senci v Tureckom dome, ktoré rozšírilo nielen svoje priestory, ale aj expozície. Spolu s programami pre školy, ktoré ponúka sa stali obľúbeným miestom školákov, nielen zo Senca, ale aj okolia. Tatiane Šuškovej povedala viac archeologička múzea Eva Valečai, ktorá má v kompetencii aj múzejnú pedagogiku.

Nová expozícia múzea Senec 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak užiť si to, či už s deťmi alebo nie môžu všetci návštevníci  múzea – história okolia Senca, ale aj nášho regiónu je naozaj bohatá a oplatí sa ju spoznávať.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame