Základné cesto na parené buchty

Základné cesto na parené buchty

Už ste prejedení pokrmov svetových kuchýň a radi by ste objavili na tanieri niečo tradičné slovenské? Potom ste v Rádiu Regina na správnej adrese. Tento týždeň oslovila Tatiana Šušková Tomáša Hakla, ktorý si otvoril na Slovensku prvú „Buchtáreň.“ Mladý vyštudovaný geodet sa do prípravy buchiet rôznych chutí pustil doslova s vášňou a jeho buchty aj tak chutia. A dnes spolu s Tomášom začneme pekne od „gruntu“. Základom dobrých buchiet je totiž kvalitné cesto. 

Základné cesto na parené buchty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes vám teda ponúkame recept na základné cesto na parené buchty – v priebehu týždňa ich budeme plniť rôznymi náplňami...
Takže čo potrebujeme na prípravu cesta na 8 kusov parených buchiet:

Hrubá múka 250g
Droždie 10g
Cukor 10g
Vajce 1ks

Podľa chuti
Mlieko
Soľ

Postup
1/
Do nachystanej preosiatej múky pridáme droždie ktoré si pred tým rozmiešame vo vlažnom mlieku, spolu s vajíčkom, soľou, cukrom. Vypracujeme cesto. Cesto necháme vykysnúť, položíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a pokrájame na 8 štvorcov.

2/  Tieto pripravené štvorce naplníme plnkou ktorú máme práve doma, cesto dobre spojíme a dáme variť do horúcej vody na 4 - 5 minút. Uvarené podľa chuti polejeme maslom, posypeme posýpkou - o tom ale budeme hovoriť ešte ďalšie dni.

Zajtra si pripravíme buchty plnené mäsom.

Autorka: Tatiana Šušková; Foto: Buchtáreň

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame