Dva nátierkové recepty

Dva nátierkové recepty

Dnes to budú až dva recepty. Obidve jedlá sú vraj vhodné, keď vám príde nečakaná návšteva. Viac vie Michal Herceg.

Dva nátierkové recepty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme si naše dva nátierkové recepty. Najprv to bude pórovo-šunková nátierka. Nátierkové maslo vymiešame s malou kyslou pochúťkovou smotanou. Do toho nakrájame na drobné kúsky pór a šunku. Nátierku môžeme dať na pečivo, alebo aj skombinovať s kúskami zeleru, mrkvy či kalerábu. Druhá nátierka je baklažánová. Zrelý baklažán rozpolíme a vnútro narežeme na štvorčeky. Polejeme olivovým olejom, posypeme soľou a korením prípadne vegetou. Na pekáč dáme trochu oleja a baklažán pečieme asi jeden a pol až dve hodiny pri teplote 150-180 stupňov. Po vybratí z rúry vnútro baklažánu vydlabeme, rozmixujeme a pridávame k tomu pretlačený cesnak a tatársku omáčku alebo pri zdravšom variante kyslú smotanu či jogurt.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame