Dnes to budú až dva recepty. Obidve jedlá sú vraj vhodné, keď vám príde nečakaná návšteva. Viac vie Michal Herceg.
Dva nátierkové recepty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si naše dva nátierkové recepty. Najprv to bude pórovo-šunková nátierka. Nátierkové maslo vymiešame s malou kyslou pochúťkovou smotanou. Do toho nakrájame na drobné kúsky pór a šunku. Nátierku môžeme dať na pečivo, alebo aj skombinovať s kúskami zeleru, mrkvy či kalerábu. Druhá nátierka je baklažánová. Zrelý baklažán rozpolíme a vnútro narežeme na štvorčeky. Polejeme olivovým olejom, posypeme soľou a korením prípadne vegetou. Na pekáč dáme trochu oleja a baklažán pečieme asi jeden a pol až dve hodiny pri teplote 150-180 stupňov. Po vybratí z rúry vnútro baklažánu vydlabeme, rozmixujeme a pridávame k tomu pretlačený cesnak a tatársku omáčku alebo pri zdravšom variante kyslú smotanu či jogurt.