Čučoriedková roláda

Čučoriedková roláda

Ak máte radi koláče, konkrétne ovocné, povedzme čučoriedkové, potom si zapíšte recept na čučoriedkovú roládu. S Gabrielou Macekovou, cukrárkou z Ružomberka ju pripravovala Viera Horáková.

Čučoriedková roláda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na čučoriedkovú roládu potrebujeme:
4 vajcia, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice polohrubej múky, 1 polievková lyžica kakaa a pol balíčka prášku do pečiva
Všetky suroviny postupne zmiešame, čím nám vznikne hmota, ktorú vylejeme na plech a 10 minút pečieme vo vyhriatej rúre  na 200 stupňov.
Na prípravu náplne potrebujeme:
250 gramov tvarohu, 250ml šľahačky, trocha cukru.
Korpus potrieme tvarohovo smotanovou náplňou, posypeme čučoriedkami, alebo iným ovocím a stočíme do rolády, ktorú môžeme po stuhnutí poliať čokoládou.
Zajtra si pripravíme tatraletky.

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame