Celý tento týždeň budeme variť z potravín, ktoré sa dostali do kategórie "zvyšok" alebo "prebytok". Lucia Grigová má rada zábavu, a to aj v kuchyni. Ako sama hovorí zvyšky radšej ako v koši vidí v zdravých, chutných a oku lahodiacich pokrmoch. S foodblogerkou, ktorá svojimi radami a aj receptmi na blogu sa snaží zastaviť plytvanie v kuchyni sa zhovárala Mária Babinská.
Paradajkové bruschetty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Recept na Paradajkové bruschetty /bruskety nám ponúkla foodblogerka Lucia Grigová.
Suroviny: množstvo: pre 4 osoby
8 krajcov chleba, nakrájaných cca na 1,5 cm hrubé plátky
1 strúčik cesnaku
4 paradajky
hrsť bazalkových lístkov, soľ, korenie, extra panenský olivový olej
Postup:
Plátky chleba opečte v rúre pod grilom alebo v toustovači. Opečené kúsky chleba jemne potrite strúčikom cesnaku. Chlieb postriekajte olivovým olejom a jemne posoľte.
Paradajky nakrájajte na kocky a vložte do misy. Bazalku nasekajte na drobno a pridajte k paradajkám. Zalejte trochou olivového oleja, osoľte a okoreňte podľa chuti. Zamiešajte a podávajte na bruschettách.
Zajtra si pochutíme na tvarohovom dezerte.