Hruškovo – kokosový dezert so pšenom

Hruškovo – kokosový dezert so pšenom

Celý týždeň sme sa snažili dať vám tipy na chutné a zároveň veľmi zdravé jedlá. Možno si niektoré z tých receptov zaradíte do jedálnička. Dnes budeme maškrtiť. Ľubica Balážová-  poradkyňa pre zdravú výživu má pre nás dezert. Oslovila ju Mária Babinská.  

Hruškovo – kokosový dezert so pšenom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo potrebujeme na Hruškovo – kokosový dezert so pšenom
2 šálky vody so štipkou soli, jedna šálka pšena, jeden balík strúhaného kokosu, pol čajovej lyžičky anízu, alebo feniklových semien, prípadne inej sladkej koreniny,  datľový alebo javorový sirup, prípadne obilný sirup alebo slad, potrebujeme 2 a pol šálky na kúsky nakrájaných zrelých hrušiek alebo môžeme použiť iné sezónne ovocie. 
Postup:
Najskôr si pripravíme ovocnú omáčku. Ovocie nakrájame na malé kúsky a mierne posolíme  a ak treba dosladíme troškou sirupu, dáme korenie a varíme 10 minút. Chute môžeme zvýrazniť niekoľkými kvapkami jablčného octu. Vodu so soľou a korením necháme zovrieť, prisypeme do nej studenou vodou prepláchnuté pšeno a varíme 10 minút. Pridáme nakrájané hrušky a povaríme ešte 10 minút. Po vypnutí vsypeme kokos, premiešame a hmotu vtlačíme do formy a necháme ju v chlade stuhnúť. To je nepečená verzia a ak máme radšej chrumkavé dezerty, tak tú hmotu, to cesto zapečieme v rúre.  Dobrú chuť.
Celý týždeň nám ponúkala recepty poradkyňa pre zdravé stravovanie Ľubica Balážová z Trnavy, ktorá robí aj kurzy zdravého varenia.

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame