Čo vás trápi: Je sobáš iba formalita?

Čo vás trápi: Je sobáš iba formalita?

Slováci   nielenže  odkladajú sobáše a manželstvo uzatvárajú až okolo tridsiatky, ale  pribúdajú páry žijúce spolu - ako sa hovorí  –  bez papiera. Inštitút pre ľudské práva a rodinnú politiku pred dvoma rokmi vydal zaujímavú publikáciu pod názvom: Prečo na manželstve záleží. Tím výskumníkov  zhromaždil množstvo vedeckých poznatkov o význame rodiny, o tom  aké má manželstvo  vplyvy na vzťahy, ekonomiku, fyzické a psychické zdravie. Prečo sa však inštitút manželstva  v povedomí viacerých  mladých stáva dnes prežitkom a zbytočnou formalitou?  Nad touto otázkou sa zamýšľa Janka Bleyová.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takzvané  manželstvá bez sobášov sa stávajú fenoménom, o ktorom diskutujú ľudia na rôznych fórach. Téme sa venuje Janka Bleyová.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V prípade partnerských vzťahov, dedenie či delenie majetku, nie sú  jediným momentom, ktorý dokáže ľudí zaskočiť. Oveľa komplikovanejšie to býva v prípadoch starostlivosti o maloleté deti. Skrátka, poznanie zákonov môže byť aj prevenciou proti  sklamaniam a traumatizujúcim súdnym ťahačkám.

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame