Klub spotrebiteľov: Jeseň je sezónou kapusty

Klub spotrebiteľov: Jeseň je sezónou kapusty

Jeseň je sezónou kapusty.  Kyslá, nakladaná do suda je aj mimoriadne zdravá. O výnimočnosti slávneho „Stupavského zelá“ v dnešnom Klube spotrebiteľov hovorí Marcela Jedináková. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kapustnica, zabíjačkové zelé, sladká zelová taška, koložvárska kapusta či strapačky s kapustou - tieto tradičné jedlá varia v Stupave zo stupavského zelá, teda z kyslej kapusty. Ako sa o kapustu správne starať po naložení do suda? Na to sa Marcela Jedináková opýtala Romana Gašpárka z Mástskeho  potravinového spolku v Stupave.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Voľakedy kvasená kapusta na Slovensku bola súčasťou každej domácnosti. Jej význam pre naše zdravie je stále veľký a jej konzumáciou navyše podporíte napríklad aj stupavských pestovateľov.

Autorka: Marcela Jedináková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame