Jeseň je sezónou kapusty. Kyslá, nakladaná do suda je aj mimoriadne zdravá. O výnimočnosti slávneho „Stupavského zelá“ v dnešnom Klube spotrebiteľov hovorí Marcela Jedináková.
1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Kapustnica, zabíjačkové zelé, sladká zelová taška, koložvárska kapusta či strapačky s kapustou - tieto tradičné jedlá varia v Stupave zo stupavského zelá, teda z kyslej kapusty. Ako sa o kapustu správne starať po naložení do suda? Na to sa Marcela Jedináková opýtala Romana Gašpárka z Mástskeho potravinového spolku v Stupave.
2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Voľakedy kvasená kapusta na Slovensku bola súčasťou každej domácnosti. Jej význam pre naše zdravie je stále veľký a jej konzumáciou navyše podporíte napríklad aj stupavských pestovateľov.