Klobáskový guláš

Klobáskový guláš

Tento týždeň vám v rámci mesiaca česko-slovenskej vzájomnosti v Kulináriu ponúkneme recepty od susedov. Michal Herceg ich nahral v Brne, takže väčšina z nich pochádza z Moravy. Ako prvá nám bude variť Alena Pindričová.

Klobáskový guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujme si recept na klobáskový guláš alebo klobáskovú omáčku.

Potrebujeme: dve nožičky čiernej ostravskej klobásky, dve nožičky paprikovej klobásky. Klobásu nakrájame na menšie kúsky a dáme ju variť do vody. Po zmäknutí zahustíme zápražkou alebo smotanou. Chuť sa dá vylepšiť pridaním papriky. Ku klobásovej omáčke si môžeme upiecť aj takzvaný krájanec. Urobíme si kvások a keď trochu vykysne, pridáme múku, vajíčko a olej. Zmes rozvaľkáme a nožom urobíme mriežky. Krájanec potrieme vajíčkom a pečieme v trúbe.

Zajtra si pripravíme tekvicovú polievku.

Autor: Michal Herceg ; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame