Sudánsky šalát

Sudánsky šalát

V dnešnom Kulináriu sa presunieme z ázijského kontinentu na africký. Po dvoch receptoch z Iraku sa s Emíre Khidayer zastavíme v Sudáne. Tamojší recept z veľmi dostupných surovín porozprávala Ivete Pospíšilovej. 

Sudánsky šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

Baklažán, arašídové maslo, cesnak, citrónovú šťavu, čierne korenie, soľ, prípadne jogurt.

Postup:

Baklažán pokrájame na kocky a opražíme celkom do mäkka. Popučíme ho a pridáme doňho arašídové maslo, veľa citrónovej šťavy, čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak, prípadne jogurt na zľahčenie jedla. Všetko dobre zamiešame a šalát je hotový. Môžeme ho podávať ešte s teplým baklažánom, alebo aj na studeno. Podávame ho s arabskou chlebovou plackou alebo naším chlebom.

Zajtra nás čaká ďalší orientálny a netradičný recept.

Galéria

5.jpg
Autzorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Alan Hyža

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame