V dnešnom Kulináriu sa presunieme z ázijského kontinentu na africký. Po dvoch receptoch z Iraku sa s Emíre Khidayer zastavíme v Sudáne. Tamojší recept z veľmi dostupných surovín porozprávala Ivete Pospíšilovej.
Sudánsky šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Baklažán, arašídové maslo, cesnak, citrónovú šťavu, čierne korenie, soľ, prípadne jogurt.
Postup:
Baklažán pokrájame na kocky a opražíme celkom do mäkka. Popučíme ho a pridáme doňho arašídové maslo, veľa citrónovej šťavy, čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak, prípadne jogurt na zľahčenie jedla. Všetko dobre zamiešame a šalát je hotový. Môžeme ho podávať ešte s teplým baklažánom, alebo aj na studeno. Podávame ho s arabskou chlebovou plackou alebo naším chlebom.
Zajtra nás čaká ďalší orientálny a netradičný recept.