Arašídové pantofle

Arašídové pantofle

Všetky recepty tohto týždňa, mnoho ďalších i veľa zaujímavostí zo života v arabských krajinách obsahuje aj posledný titul z tvorby arabistky Emíre Khidayer. Vo včerajšom Kulináriu sme využili aj arašídové maslo. Arašídy hrajú hlavnú úlohu aj v dnešnom recepte, vhodnom i na sviatočný stôl.  Názov už prezradí Iveta Pospíšilová. 

Arašídové pantofle Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

250 gramov hladkej múky, soľ, 2 dcl šľahačkovej smotany, vajce, 500 gramov nesolené arašídy, 100 gramov práškového cukru, maslo.

Postup:

Približne 250 gramov hladkej múky zmiešame so štipkou soli a 2 decilitrami šľahačkovej smotany. Do cesta možno pridať ešte vajce alebo tuk. Plnku si urobíme tak, že najskôr rozdrvíme v mlynčeku nesolené arašídy. Zmiešame s práškovým cukrom. Ak ju potrebujeme zjemniť, pridáme lyžicu masla. Vyvaľkáme si cesto a urobíme z neho obdĺžnik. Naň sa usilujeme urobiť rolku z arašídovej plnky. Zavinieme cesto do rolky a diagonálne nakrájame dukátiky. Cesto je bledé a arašídová plnka ostane zlatistá do medova. Keď ich dáme piecť, na približne 15 minút, dávame pozor, aby príliš nezhnedli a aby farebný kontrast medzi cestom a plnkou bol výrazný.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Alan Hyža

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame