Kuchárska kniha receptov z Kulinária sa počas celého roka zaplnila množstvom zaujímavých a chutných receptov našich poslucháčov, šéfkuchárov, či foodblogerov. A my sme si povedali, že nastal čas, aby sme vám ponúkli aj tie naše obľúbené recepty. Tak tento týždeň budeme v našej obľúbenej voňavej rubrike variť a piecť s „regiňákmi“. Tatiana Šušková vyzbierala od svojich kolegov recepty, ktoré nesmú chýbať na ich silvestrovskom, či novoročnom sviatočnom stole. Miro Würfl v kuchyni často čerpá inšpirácie aj od svojej aktívnej mamy:
Hubová polievka Miroslava Würfla Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Sušené dubáky niekoľko krát prelejeme vodou, dáme ich variť do hrnca, pridáme klobásu, bobkový list a tri strúčiky cesnaku a necháme variť.
Keď začne polievka rozvoniavať, urobíme si z hladkej múky oleja zápražku, vlejeme do polievky, pridáme na drobno pokrájané zemiaky, povaríme.
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme zátrepku zo smotany, či mlieka a múky.
Polievku necháme prevrieť a môžeme podávať.
K hubovej polievke zajtra pribudne zemiakový šalát z Kardošovej Viesky.