Tento týždeň vám v Kulináriu ponúkajú recepty zo sviatočného stola samotní „regiňáci“. Vždy ráno pred siedmou hodinou vám približujeme sviatočnú atmosféru u nich doma a potom si pre Vás Tatiana Šušková zapíše recept jedla, ktoré u nich nesmie chýbať na sviatočnom stole.
Včera sme si pripravili hubovú polievku, dnes je čas na zemiakový šalát. A ten z Kardošovej Viesky – odkiaľ pochádza moderátorka Rádia Regina Martinka Švirlochová – predtým Kardošová je naozaj špeciálny. Čo ale ešte nesmie u nich doma na sviatočnom stole chýbať?
Zemiakový šalát z Kardošovej viesky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak poďme si zopakovať, čo nám povedala Martinka.
Uvaríme červené zemiaky na šalát. Na masti podusíme pokrájanú cibuľku, podlievame vývarom z údeného mäsa, pridáme ocot, cukor - podľa chuti, aby sme získali kyslosladkú chuť. Vychladnuté zemiaky očistíme a pokrájame, vložíme do misy, do ktorej potom pridáme udusenú cibuľku, pokrájané zavárané uhorky, vajcia uvarené na tvrdo, horčicu a zeleninu podľa chuti – hrášok, mrkvu, červenú papriku. A keď sa tato nepozerá môžeme pridať trochu vody zo zaváraných uhoriek.
Premiešame, necháme odstáť a môžeme konzumovať – najlepšie k údenému domácemu mäsku.