Čo by to bol za koniec roka bez typickej slovenskej kapustnice? Aj keď si môžeme položiť otázku – čo je to typická? - pretože každý má na kapustnicu svoj špeciálny recept. Podstatné však je, že chutí naozaj sviatočne. Tento týždeň Tatiana Šušková varí v Kulináriu s „regiňákmi" a recept na tú svoju kapustnicu nám ponúka Vierka Horáková:
Kapustnica Vierky Horákovej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak zdravé suroviny a láska k vareniu sú najlepšími ingredienciami každého jedla.
A tu je recept na kapustnicu od Vierky Horákovej:
Z údeného mäsa a údených kostí si pripravíme vývar, tak aby bolo mäso mäkké.
Vývar z údeného scedíme a vložíme doňho korenie – nové korenie, bokový list a čierne korenie spolu s kapustou a klobásou.
Varíme ju len kým klobása pustí šťavu.
Na panvici opražíme na malé kúsky nakrájanú slaninku, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, a keď je to pekne zarestované pridáme červenú papriku, trošku vývaru kostí, necháme prevariť a vlejeme do kapustnice.
Klobásku a mäso nakrájame a dochutíme soľou alebo vegetou.
A zajtra sa už s nami môžete tešiť na pečenie.