Slaná dobrota Hanky Michalčíkovej

Slaná dobrota Hanky Michalčíkovej

Už sme si uvarili hubovú polievku, aj voňavú kapustnicu, pripravili zemiakový šalát s údeným...
Recepty na pochúťky koncoročného, či novoročného stola nám v poslednom tohtoročnom Kulináriu ponúkajú samotní „regiňáci“. Zozbierala ich Tatiana Šušková a pretože ani na konci roka nesmú chýbať koláče, Hanka Michalčíková jej ponúkla recept na slanú „dobrotku“:  

Slaná dobrota Hanky Michalčíkovej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na slané šľahačkové mesiačiky Hanky Michalčíkovej potrebujeme:
60 dkg hladkej múky špeciál
dva osvedčené margaríny
2 šľahačky

Jednoduchý postup zvládne každý: 
Suroviny spolu dobre zmiešame, dva bochníky cesta a necháme na noc odstáť v chladničke.
Ráno si cesto rozvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, rascou alebo iným korením a vykrajujeme malé mesiačiky.
Pečieme na teplote 180 stupňov Celzia do zlatožlta.
Tak dobrú chuť.  A zajtra ochutnáme sladkú pochúťku Michala Hercega.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame