Ktoré polievky pripravujete najčastejšie? Hovädziu, fazuľovú, hríbovú či zeleninovú? Skúste spestriť váš jedálny lístok a pripravte si napríklad cuketovo hráškovú. Varí Veronika Palušová, ochutnáva Viera Horáková.
Cuketovo-hrášková polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na cuketovo hráškovú polievku potrebujete:
Cuketu, hrášok, vývar, cesnak, majoránku, smotanu na šľahanie, soľ, biele korenie, olej, krutóny a tekvicový olej
Postup:
Cuketu umyjeme a nakrájame. Na horúcom oleji ju opečieme a zalejeme vývarom. Pridáme hrášok a na miernom ohni varíme 15 minút. Pridáme prelisovaný cesnak a korenie.
Rozmixujeme, pridáme smotanu a dochutíme tekvicovým olejom
Zajtra vám ponúkneme recept na maďarský guláš