So stúpajúcimi teplotami máme čoraz väčšiu chuť na ľahké obedy. Dnes si preto pripravíme šopský šalát, opäť s Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.
Šopský šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
4 paradajky, 2 mladé cibuľky, 2 šalátové uhorky, 4 zelené papriky, 100 g sterilizovanej kukurice v slanom náleve, 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, 1 polievková lyžica octu /môže byť aj ocot ryžový či citrónová šťava/, soľ, mleté čierne korenie, 4 zelené olivy na ozdobu, 200 g slaného syra feta
Ako na to:
Paradajky,a uhorky pokrájame na kolieska a striedavo ich poukladáme na misu. Okolo poukladáme zelenú papriku nakrájanú na jemné rezance a mladú cibuľku. Takto naloženú zeleninu zalejeme nálevom, ktorý pripravíme takto: Do olivového oleja vmiešame soľ, korenie a ocot. Miesto tradičného octu môžeme použiť aj ryžový ocot, alebo citrónovú šťavu. Takto pripraveným nálevom polejeme zeleninu, navrch nastrúhame syr feta a ozdobíme olivami. Ako ozdobu môžeme použiť aj natvrdo uvarené olúpané vajcia. Zvýši sa biologická hodnota šalátu. Podávame s hriankami alebo čiernym chlebom či pečivom.