Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Už sme ochutnali kukuricovo - jablkový šalát alebo kapustníky z lístkového cesta, a dnes to budú zapečené papriky. S módnou návrhárkou sa rozprával Miroslav Würfl.
Zapečené papriky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
3 veľké (mäsité) papriky - pekné sú farebné
cca 700 g paradajok
1 balenie ančovičiek (aj kapary sú vynikajúce)
4 - 5 strúčikov cesnaku
2 - 3 lyžice olivového oleja
hrsť nasekanej bazalky (alebo oregana či petržlenu)
Potrebujeme:
papriky prekrojíme – stopky tiež a nechajte ich tam
z paprík vydlabeme vnútro
paradajky nakrájame na kocky, vsypeme do nich nakrájané ančovičky (3 pruhy si necháme na záverečné dozdobenie)
do paradajkovej zmesi pridáme ešte 3 roztlačené cesnakové strúčiky, ak máte kapary - zliate z vody, a dochutíme hrsťou nasekanej bazalky
premiešame a naplníme polovice paprík (paradajky natlačte, ešte sa trochu spečú), ktoré zvrchu ešte ozdobíme polovicami ančovičiek a na plátky pokrájaným cesnakom
nakoniec pokvapkáme olivovým olejom
zapekáme na plechu alebo v sklenenej nádobe pri 180 °C asi 40 - 50 minút (na plech dávam alobal)
vytečenú šťavu vlejeme po dokončení naspäť do paprík
podávame s bagetou, ale aj bez všetkého sú výborné...