Možno sa ani nedajú spočítať recepty na jedlá, ktoré môžete pripraviť z kuracieho mäsa. Kuracie rizoto, soté, pečené, varené, dusené - kura na rôzne spôsoby a zakaždým chutí inakšie. Včera vám Tuli – občianskym menom Ivan Vojtek, ponúkol polievku z hokaida, na ktorú nedá dopustiť. Dnes sa podujal, že vám „prezradí“ takmer rodinný recept a vy už správne tušíte, že bude mať súvis s kuraťom. V kuchyni s Tulim bola a dianie tam na zvukový záznam, zachytila Janka Bleyová.
Kura v syre Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu jedla, ktoré Tuli nazval jednoducho: Kura v syre potrebujete kura a tvrdý syr
Postup je klasický, ako pri vyprážaných kuracích rezňoch. Mäso obalíte v múke a vo vajíčku a namiesto poslednej vrstvy – strúhanky, použijete nastrúhaný tvrdý syr. Jednoduché, ale podľa Tuliho chutí úplne inakšie, ako kura obalené zaužívaným postupom. No a zajtra možno ulahodíme vegetariánom.