Gastronomickí experti by vám možno potvrdili, že používať pri varení, fantáziu, odhad a rozlet, sa pri niektorých jedlách oplatí viac, ako držať sa striktne odporúčaných ingrediencií, či gramáže. Nuž, a presne s takým „rozletom a nadhľadom“ počas týždňa varí aj náš šéfkuchár – herec Ivan Vojtek, ktorého poznáme aj ako Tuliho. Možno aj preto tieto recepty nazvala Janka Bleyová – TULINÁRIUM.
Mäsko v marianáde Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu mäska v marianáde potrebujete:
- mäso podľa ľubovôle – kuracie, morčacie, či teľacie, ale rozhodne nie hovädzie
- korenie, soľ, horčica, zemiakový škrob a vajíčka
Postup:
Mäso nakrájame na rezne, netreba vyklepávať, ani soliť, pretože „dochucovadlá“ budú namiešané v marináde. Marianáda je zmiešaná v takom pomere – koľko dáte do nej vajíčok. Teda, ak dáte 4 vajíčka, dáte 4 lyžice zemiakového škrobu a 4 lyžice horčice... zmes vymiešate a ponoríte do nej hydinové plátky. Potom ich už iba na oleji vysmažíte.