Kuracie karí s jablkom

Kuracie karí s jablkom

Základom modernej kuchyne je nebáť sa kombinovať. Tohto trendu sa drží aj foodblogerka Lenka Mančíková, ktorá aj pri príprave mäsových jedál vsádza na tradičné ,aj novšie ingrediencie. Lahodným chutiam podľahli aj jej tri deti a tak recept, ktorý vám dnes ponúkneme sa teší v rodine veľkej obľube. Inšpiroval aj Hanu Michalčíkovú. 

Kuracie karí s jablkom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 Dnes sme sa s Lenkou Mančíkovou, šikovnou blogerkou naučili pripravovať Kuracie karí s jablkom, hríbami a kokosovým mliekom. Na jeho prípravu potrebujeme: Kuracie mäso pokrájané na rezance, hríby, sušené alebo čerstvé, škrob, smotanu, karí korenie, cibuľu, vodu, kokosové mlieko, jablká.
Postup je nasledovný: Kuracie mäso nakrájané na rezance  osolíme, okoreníme, potrieme škrobom alebo kyslou smotanou a necháme odležať aspoň hodinu. (to zabezpečí krehkosť mäsa) orestujeme ho na cibuľke, pridáme vopred namočené sušené hríby aj s  vodou, v ktorej boli namočené,  posypeme karí korením podľa chuti, pridáme kokosovú smotanu alebo mlieko zmiešané so škrobom. Na konci pridáme olúpané jablko, nakrájané na kocky, vypneme a prikryjeme pokrievkou. Jablko zostane pekne chrumkavé.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame