Fórum: V lesoch nad Bratislavou plánovali ťažbu

Fórum: V lesoch nad Bratislavou plánovali ťažbu

Masívne a necitlivé výruby lesov prebiehajú v rôznych častiach Slovenska. Štátny podnik Lesy Slovenskej republiky na tento rok naplánoval v lesoch v okolí Bratislavy najvyšší objem ťažby dreva za posledných 7 rokov. Týkalo sa to aj Národnej prírodnej rezervácie Devínska Kobyla. Toto cenné územie spravujú ako hospodársky les, zameraný na generovanie ziskov z produkcie dreva. Ochranári však vyvolali záujem verejnosti o túto problematiku. V súčasnosti je aktuálna petícia proti výrubu lesov v uvedenej lokalite. Iveta Pospíšilová sa stretla s jej autorom Jánom Žatkom. 

Fórum: V lesoch nad Bratislavou plánovali ťažbu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Verejnosť pozorne sleduje aktivity v lesoch Devínskej Kobyly. Ochranárom poslali napríklad fotografie vyťaženého stromu s cykloturistickým značením. Činnosti v uvedenej lokalite budeme kontrolovať aj my v našom vysielaní.

Ak aj vy máte nejaké nezodpovedané otázky, a to z akejkoľvek oblasti, neváhajte nás kontaktovať. Pripravili sme pre vás telefónne číslo s odkazovačom - 02 32 50 62 62, kam nám môžete vaše otázky zatelefonovať. Rovnako ich môžete napísať aj mailom na forum.regina@rtvs.sk

Autorka: Iveta Pospíšilová; ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame